Datum: vrijdag 6 september - vrijdag 20 september 2019 (14 nachten)
Plaats: Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden
Begeleiding: Brother Dassana, assistent Henk van VoorstOmschrijving
Start vrijdag 6 september om 16.00 uur. Inloop 14.00 uur. Einde vrijdag 20 september 2019 na de lunch, ongeveer 13.00 uur.

Brother Dassana


Dassana main


Brother Dassana is een excellente leraar uit Maleisie. Hij beoefent al meer dan 25 jaar Sattipathana-Vipassana meditatie. Hij was 16 jaar Theravada monnik en reisde Zuidoost Azie af op zoek naar de beste Vipassana leraren. Hij studeerde o.a met U Pandita, Pa Auk en U Shwe Oo Min, de leraar van U Tejaniya. Hij was en is leerling van Bhante Sujiva met wie hij nu samenwerkt. Hij is een leraar van wie je ervaart dat hij elk onderwerp dat naar voren wordt gebracht door een beginneling of een zeer gevorderde, moeiteloos en praktisch weet te vertalen.

Deelnemers van alle niveaus waarderen zijn enorme kennis en de doorleefdheid van deze kennis. Natuurlijk komen alle onderwerpen uit de Satipatthana aan de orde en hij gebruikt deze ook in de begeleiding tijdens de interviews. Wat zijn je ervaringen met ‘lichaam’, welke met ‘voelen’, welke met ‘geest’ en welke met de ‘fenomenen van de geest’. Een goede gelegenheid om je meditatiepraktijk te verdiepen.

Kosten:
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis.
Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta.
De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 910,- :  14 nachten).  Een tentplaats is € 10,- goedkoper per overnachting.
Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken.
De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar. Ook Sangha Metta stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.

Sangha Metta doet haar best alle yogi's op een 1 persoonskamer te huisvesten. Dit is niet altijd mogelijk. Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.

Info
Het (engelstalige) formulier kunt u hier downloaden
U kunt uw ingevulde formulier en vragen
mailen naar