Datum: vrijdag 19 juli - zondag 21 juli 2019 (2 overnachtingen)
Plaats: Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden (www.itc-naarden.org)
Begeleiding: Simin Abravesh, Sjarda Joemai, Inez Roelofs en Nynke HumaldaInloop: 14 uur  Start: 16 uur      Vertrek: 12.30 na een vroege lunch

Omschrijving:

DHAMMA en DIVERSITEIT

Afgelopen jaar  hebben we onderzocht hoe witte privileges ons blind maken voor de zwarte werkelijkheid. Hoe persoonlijke en groepsconditioneringen een eenzijdig mens en wereldbeeld scheppen.

 Nu gaan we in deze retraite dit samen verder verdiepen. Om ter plekke de vooroordelen en onjuiste ideeën die we meedragen van onze vroegste jeugd te ontdekken. Wat hebben we allemaal gehoord, geleerd, aangevoeld over mensen van kleur. Als een Molukse jongen mijn tas wil dragen aarzel ik ‘Hij kan ermee van door gaan.’ Om te ontdekken waar dit soort ( maatschappelijke) pijn zich opgeslagen heeft. Hoe het ons gedrag bepaalt en ons gesprek doet verstommen. Om wellicht onze angsten te delen en ze te laten varen.

Uiteindelijk om de vrijheid van de Boeddha waar te laten worden, in ons dagelijks leven, in onze relaties, in scholen, op werkvloeren, sportvelden, in onze woonwijken, ziekenhuizen en treinen en ook in onze meditatiezaal.

 Eén blik in een gemiddelde meditatiezaal en je ziet dat het nog geen afspiegeling is van de Nederlandse samenleving.
Opdat onze wens waar mag worden: dat alle levende wezens vrij mogen zijn van pijn en van lijden en veilig en in vrede mogen leven. ’t Is niet Wit, ’t is niet zwart, ’t is niet zwart/wit, ’t is de kleur van je hart. (Frank Boeijen)

Sangha Metta wil daarom structureel meer aandacht gaan besteden aan diversiteit in de beoefening, want de Dhamma geeft ons een uitgelezen kans om eigen pijn en lijden te transformeren, ieders uniciteit te erkennen en tegelijkertijd op zoek te gaan naar de eenheid die ons allen verbindt.

Dit weekend is de tweede concrete stap in dit proces. We gaan samen mediteren, contempleren en uitwisselen. Waarbij we ook liefdevol willen kijken naar groepsconditioneringen en geïnternaliseerde hindernissen die ons van elkaar afscheiden, zodat er uiteindelijk meer ruimte, begrip en verbinding kan ontstaan.

Begeleiding:
Simin Abravesh, Inez Roelofs, Nynke Humalda en Sjarda Joemai
Voor wie: Voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Kosten:
De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 130,- :  2 nachten).  Een tentplaats is € 10,- goedkoper per overnachting.
Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken.
De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar. Ook Sangha Metta stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.

Sangha Metta doet haar best alle yogi's op een 1 persoonskamer te huisvesten. Dit is niet altijd mogelijk. Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.
Info en registratie
Download het Aanmeldformulier: Aanmeldingsformulier retraite


Je kunt je vragen en formulier mailen naar: