Datum: Donderdag 25 april – Woensdag 1 mei 2019 (6 overnachtingen)
Plaats: Naarden (Internationaal Theosophisch Centrum)
Begeleiding: eerw. Virañani, organisator Nynke HumaldaOmschrijving
Binnenkomst vanaf 14:00 uur, start retraite om 16:00 uur. Einde na de lunch, ca 13 uur.

2015 11 05 Zuster Viranani

Eerwaarde Virañani                                                                                                                                       
Eerw. Virañani is een Boeddhistische non, geboren in de VS (Hawai), ze woont nu in Myanmar. Ze is diep geworteld in de Dhamma door beoefening, studie en het doorgeven van de Dhamma. Ze heeft in de Birmese traditie gemediteerd (Mahasi Sayadaw) in de Thaise woudtraditie en ze was verbonden aan de Insight Meditation Society in de VS.
Eerw. Virañani blijft van 25 april tm 9 mei 2019. Er zijn twee retraites achter elkaar:

Liefde zonder grenzen: Een introductie tot Metta meditatie
De prachtige kwaliteit van Metta (liefdevolle vriendelijkheid) is  grenzeloos. In deze retraite zal eerw. Virañani een simpele en directe methode onderwijzen om het natuurlijke vermogen van het hart te versterken om in goedheid verbinding te maken met anderen. We gaan samen deze kwaliteit Metta onderzoeken. Niet alleen in de formele beoefening, ook  de vele manieren waarop in het dagelijks leven deze kwaliteit versterkt kan worden.
Deze retraite is geschikt voor beginnende en ervaren yogi’s.

De tweede week van 2 - 9 mei is een Vipassana retraite.
Eerw. Virañani weet heel goed de verbinding en de overstap te maken tussen Metta en Vipassana, waardoor de retraite als geheel een aanrader is. Wil je het geheel doen dan moet je je voor twee retraites inschrijven.
Eerw. Virañani geeft met veel enthousiasme les en maakt de traditionele teksten toegankelijk met veel voorbeelden uit het dagelijks leven.

Kosten:
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis.
Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta.

De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 390,- :  6 nachten). Een tentplaats is € 10,- goedkoper per overnachting. Voor de combinatie van 2 retraites (14 nachten) is de basis kostprijs  910,-.
Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken.
De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar. Ook Sangha Metta stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.

Sangha Metta doet haar best alle yogi's op een 1 persoonskamer te huisvesten. Dit is niet altijd mogelijk. Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.

Info en aanmelding
Het (engelstalige) Registratiefornulier kunt u hier downloaden.
U kunt het ingevulde formulier en uw vragen mailen naar