Datum: Maandag 5 Augustus – Dinsdag 13 Augustus, 2019 (8 overnachtingen)
Plaats: Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden (www.itc-naarden.org)
Begeleiding: Shaila Catherine, assistent: Henk van VoorstOmschrijving
De retraite start om 16.00, inloop vanaf 14.00. Avondeten (soep met brood) om 17.00
De retraite eindigt op 13 Augustus na de lunch, om 13:00 uur.

Vipassana retraite met Shaila Catherine
Er is een wachtlijst voor deze retraite.

Thema:
Deze stilte meditatie retraite heeft als startpunt de inzichts-instructies die verweven zijn in de Anapanasati Sutta.
Het onderricht zal de dynamiek van inzicht onderzoeken en de perceptie van vergankelijkheid, dukkha, niet-zelf, neutraliteit, ophouden en loslaten verduidelijken.

Deze retraite is bedoeld voor yogi’s die minstens al één mindfulness of inzichtmeditatie retraite hebben gevolgd.

Shaila zal de instructies aan yogi’s van de vorige retraite die door willen gaan met de concentratie beoefening voortzetten maar ze zal niet opnieuw met concentratie instructies beginnen voor yogi’s die niet bij de start van de eerste retraite waren.

Voorwaarden:
Om mee te mogen doen moet je minstens één mindfulness of inzicht-meditatie retraite voltooid hebben. Bovendien wordt je verzocht van te voren de Anapanasati Sutta te lezen.
(Majjhima Nikaya 118:  http://www.sleuteltotinzicht.nl/m118.htm en in het engels. https://suttacentral.net/mn118/en/bodhi ).

Aanwezigheids verzoek:
De deelnemers worden met nadruk verzocht om aanwezig te zijn bij de start van de retraite en pas te vertrekken bij het einde van de retraite. Kom aub niet te laat en vertrek niet voortijdig.  

Leraar: Shaila Catherine
Assistent: Henk van Voorst

Je kunt een interview met Shaila bekijken op: https://youtu.be/D51WotfbpCE
Shaila's eigen website http://www.imsb.org, en http://www.bodhicourses.org

Kosten
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis.
Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta.

De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 520;  8 nachten). Een tentplaats is € 10,- goedkoper. Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar. Ook Sangha Metta stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.

Onderricht: op Dana basis, deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar.
Ook Sangha Metta stelt een gift op prijs. Dit gaat naar een fonds voor mensen die niet voldoende geld hebben om een retraite te betalen en naar een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.

Informatie en registratie via Sangha Metta
Download registratie formulier: Registratie Formulier20190805
E-Mail je formulier naar:  

Plaats
Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden. Voor route zie www.itc-naarden.org