Datum: Maandag 12 t/m Zondag 18 november 2018 (7 dagen/ 6 nachten)
Plaats: Bosoord, Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen (Gld)
Begeleiding: Pascal Auclair. Ondersteuning: Michaël VerlouwOrganisatie: Sangha Metta in samenwerking met Stichting Inzichts Meditatie (SIM)

Beschrijving: Gedurende deze retraite-week zullen we de beoefening van Opmerkzaamheid (mindfulness) onderzoeken en cultiveren.

Wanneer de geest wordt ondersteund door vaardige kwaliteiten en niet wordt vertroebeld door hebzucht, boosheid of verwarring, kan de werkelijkheid nauwkeurig worden herkend. We kunnen dan zien dat alles wat verschijnt de natuurlijke weergave is van onpersoonlijke omstandigheden. Met het gemak van het eenvoudig kennen van onze eigen ervaring van moment tot moment, worden diep geconditioneerde gewoonten van de geest die leiden tot lijden voor onszelf en anderen verzwakt. Zo kunnen onze aangeboren natuurlijke wijsheid en mededogen groeien.

Deze retraite wordt gehouden in stilte en is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Mensen uit alle geledingen van het leven zijn van harte welkom.

Pascal Auclair
Pascal Auclair: Pascal Auclair houdt zich sinds 1997 intensief bezig met boeddhistische beoefening en volgde retraites in Azië en Amerika met gerespecteerde monastieke- en lekenleraren. Hij is opgeleid door Joseph Goldstein en Jack Kornfield van Insight Meditation Society (IMS) in Massachusetts en Spirit Rock Meditation Centre in Californië. Pascal geeft les in Noord-Amerika en in Europa. Hij is medeoprichter en een van de hoofdleraren (Guiding Teachers) van True North Insight. Zijn diepte van inzicht, klassieke training en creatieve expressie worden gecombineerd tot een wijze en compassievolle aanwezigheid. Bovendien maakt zijn warmte en humor Pascal tot een zeer gewaardeerde leraar. Meer info: www.pascalauclair.org

Taal: Engels
Tijden:
Aanvang Ma. 16.00u, inloop vanaf 14.30 uur. Einde Zo. na de lunch
Kostenbijdrage:
€ 514 bij gedeelde kamer. Zeer beperkt aantal eenpersoonskamers aanwezig. (€ 605) Neem eerst contact op met de organisatie alvorens je opteert voor een eenpersoonskamer.

Inschrijven op de website van SIM:

http://www.simsara.nl/maandag-12-t-m-zondag-18-november-2018-7-dagen-sim-retraite