Datum: Donderdag 8 november t/m Zondag 11 november 2018 (4 dagen/ 3 nachten)
Plaats: Bosoord, Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen (Gld)
Begeleiding: Pascal AuclairOrganisatie: Sangha Metta in samenwerking met Stichting Inzichts Meditatie (SIM)

Beschrijving: Met deze ‘allereerste' LHBTI-retraite in Nederland willen we een ongedwongen en ondersteunende omgeving voor LHBTI-mensen creëren om aandacht (mindfulness), vriendelijkheid en wijsheid te cultiveren door middel van inzichtmeditatie.

Het delen van stilte en mediatieve ruimte met gelijkgestemden, stelt ons in staat om meer in vrede met onszelf te zijn, van moment tot moment. Tijdens het luisteren naar de leringen van wijsheid en mededogen, het met aandacht zitten, lopen, eten en rusten, ontstaan bevrijdende inzichten en wordt helderheid en vrijheid verworven. We kunnen leren om een steeds groter wordend gevoel van welzijn te vinden, vreugde te ervaren en de vrijheid van het hart te bevorderen. We oefenen op deze manier zowel in ons eigen voordeel als in het belang van anderen.

De retraite is open voor beginnende en ervaren yogi’s die zichzelf identificeren als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseks.

Pascal Auclair
Pascal Auclair: Pascal Auclair houdt zich sinds 1997 intensief bezig met boeddhistische beoefening en volgde retraites in Azië en Amerika met gerespecteerde monastieke- en lekenleraren. Hij is opgeleid door Joseph Goldstein en Jack Kornfield van Insight Meditation Society (IMS) in Massachusetts en Spirit Rock Meditation Centre in Californië. Pascal geeft les in Noord-Amerika en in Europa. Hij is medeoprichter en een van de hoofdleraren (Guiding Teachers) van True North Insight. Zijn diepte van inzicht, klassieke training en creatieve expressie worden gecombineerd tot een wijze en compassievolle aanwezigheid. Bovendien maakt zijn warmte en humor Pascal tot een zeer gewaardeerde leraar. Meer info: www.pascalauclair.org

Taal: Engels
Tijden:
Do. 16.00u, vanaf 14.30 uur inloop | Einde: Zo. na de lunch
Kostenbijdrage:
€ 306 bij gedeelde kamer. Zeer beperkt aantal eenpersoonskamers aanwezig. (€ 352) Neem eerst contact op met de organisatie alvorens je opteert voor een eenpersoonskamer.

Inschrijven op de website van SIM:
http://www.simsara.nl/donderdag-8-t-m-zondag-11-november-2018-4-dagen-sim-retraite