Datum: vrijdag 2 november - woensdag 7 november 2018. (5 overnachtingen)
Plaats: Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden (www.itc-naarden.org)
Begeleiding: Jotika Hermsen, Inez Roelofs en Sietse VisserOmschrijving 
Voor beginners (basiscursus vipassana en/of retraite) en gevorderden.
Aankomst vanaf 14 uur, aanvang 16 uur. Einde na de lunch, ca 13 uur.

Vipassanaretraite vanuit interreligieus perspectief
Wie vipassana-meditatie beoefent, wordt soms niet alleen geïnspireerd door het boeddhisme, maar ook door een of meer andere religies. Herken je je daarin, dan is deze stilteretraite voor jou bedoeld.

Het thema is ‘verbinding’. Waar zit de vreugde en waar de pijn van het combineren van verschillende religies? Waarin verschillen we, wat hebben we gemeen en wat kunnen we van elkaar leren?

Hiernaar gaan we op zoek door stil te zijn en te mediteren. We luisteren ook naar ervaringsverhalen van mensen met diverse religieuze achtergronden, doen insight dialoque-oefeningen en Andrea Hauser en Martijn Nanninga begeleiden het zingen van religieuze en spirituele liederen vanuit de hele wereld.

’s Avonds zijn er lezingen van Jotika Hermsen en predikant Sietse Visser. We sluiten de retraite af met een meditatieve, interreligieuze viering.

Kosten
Bij deze retraite kom je op een gedeelde, tweepersoonskamer, alleen bij noodzaak zijn tien eenpersoonskamers beschikbaar. De prijs van de gedeelde kamers is gelijk aan de eenpersoonskamers, omdat Sangha Metta de huur per bed betaalt en niet per kamer.
Accomodatie en voeding: 265 inclusief een exemplaar van het tijdschrift MiX, over flexibel geloven.
Begeleiding op basis van dana (vrije gift).
Bij annulering worden administratiekosten in rekening gebracht. Lees meer
 
Info
Je kunt je vragen mailen naar


Aanmelden